Bergu Logga

Om oss


BERGU är ett företag som bedriver verksamhet genom egen tillverkning och som återförsäljare av produkter och kompletta anläggningar för hantering av torra pulver- och granulerade bulkgods-material.


Vi tillåter oss själva att utrycka att vi besitter den yttersta kompetensen för utformning och design av maskiner och anläggningar inom området bulkgodshantering och Pneumatisk Transport.


Bergu har i princip alltid utgått ifrån Helsingborg, men i och med ”nystarten” av bolaget 2022 utgår vi idag ifrån Höganäs.


Våra produkter och anläggningar har genom åren levererats till de flesta delar av världen men framför allt Europa och inom Skandinavien.

Historia


Företagets bakgrund och historia går tillbaka till mitten av 1900-talet och en produktavstyckning från Kockums Construction AB i Malmö.


År 1977 startades Bergu av grundarna Lars Bertram och Göran Gustavsson, därav namnet. Avsikten var att renodla verksamheten kring torr bulkgodshantering med egen utveckling och tillverkning och som ledande aktör mekanisera och automatisera tung processindustri, vilket gjordes med framgång.


Under tio års tid utvecklades företaget och hade som mest över 70 anställda. Bolaget verkade inom flera branscher med stor exportverksamhet och bred produktportfölj, men alltid med bulkgodshantering som kärnverksamhet med avancerade Säcktömnings- och Pneumatiska bulksändarsystem som huvudkomponenter i leveranserna.

Realtid      

 

BERGU kommunicerar genom LinkedIn där vi ofta lägger ut inlägg om våra produkter och projekt. Där kan ni ta del av våra aktualiteter, kommentera, ställa frågor eller bara tjuvkika lite.

 

Här på vår hemsida finner ni alltid de senast uppdaterade databladen på alla våra produkter.

 

Önskar ni mer information om en specifik produkt, är ni varmt välkomna att kontakta oss för att diskutera Era behov, så återkommer vi gärna med datablad, ritning, offert och kanske ett platsbesök.

 

Varmt välkomna till BERGU

VD